1. SPLOŠNO

Lastnik in upravljalec spletnega mesta in domene www.sd-junior.si je Športno Društvo Nogometni Klub Junior, Polhograjska cesta 39, 1356 Dobrova (lastnik). Spletno mesto predstavlja vsaka stran in podstran v okviru omenjen domene in/ali pod-domene (spletno mesto).

Uporabnik je vsak obiskovalec spletne strani (uporabnik).

 

2. AVTORSTVO

Vsa vsebina objavljena na spletnem mestu nosi avtorske pravice lastnika in je kot taka avtorsko zaščitena z ustreznimi zakoni. Med vsebino spada tekstovni del, celostna grafična podoba spletnega mesta, logotipa lastnika, fotografije in video posnetki.

 

3. ZASEBNOST

Vsi podatki uporabnikov, ki so posredovani lastniku spletnega mesta bodisi elektronsko preko namenskih obrazcev za kontakt ali e-prijavnice, e-pošte ali kako drugače, so hranjeni izključno za potrebe evidenc otrok in z njimi povezanih dejavnosti ter evidence članstva društva. Podatki nikoli ne bodo posredovani tretjim osebam ali kakorkoli drugače zlorabljeni v škodo otrok in/ali njihovih staršev.

Istočasno uporabnik dovoljuje uporabo podatkov za boljšo uporabniško izkušnjo spletnega mesta ter za vzpostavljanje kontakta s strani lastnika in pošiljanja e-obvestil ŠD NK Junior.

 

4. PIŠKOTKI

4.1 Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu.

4.2 Katere piškotke uporablja naša spletna stran?

Ta spletna stran uporablja naslednje piškotke:

  • PHPSESSID, lastni, trajanje do zaključka seje
  • cc_social, cc_analytics, cc_necessary, lastni, trajanje 1 leto
  • __utma … __utmz, Google Analytics, trajanje do 2 leti
  • PREF, SNID, NID, khcookie, Google Maps, trajanje do 2 leti
  • fr, lu, locale, datr, Socialno omrežje Facebook, trajanje do 2 leti

4.3 Sporočilo za javnost informacijske pooblaščenke

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Smernice »Kdaj lahko uporabljamo piškotke« pojasnjujejo spremembe zakonodaje s področja piškotkov in upravljavcem spletnih strani ponujajo vodila in nasvete za implementacijo sprememb.

 

Cilj nove zakonodaje je predvsem boljše varovanje zasebnosti uporabnikov spleta tako, da so o piškotkih ustrezno obveščeni in jim je ponujena možnost odločanja, in v tej luči smo razdelali podrobnejše kriterije, ki so upravljavcem lahko v pomoč pri sprejemanju odločitev glede piškotkov.

 

Upravljavcem spletnih strani priporočamo, da mehanizme pridobivanja privolitve za piškotke prilagodijo glede na svoje konkretne razmere in glede na značilnosti piškotkov, ki jih uporabljajo. Uporaba več različnih mehanizmov je lahko pravi odgovor pri upravljavcih z raznolikimi rabami in tipi piškotkov. Posebno pozornost je treba nameniti piškotkom tretjih strani, ki so običajno bolj invazivni in imajo daljši rok trajanja. Zavedati se je potrebno, da vnaprej ni mogoče predvideti vseh situacij in da na kako vprašanje v tem dokumentu ni natančnega odgovora, vendar pa ponujamo mnogo kriterijev, na katere se lahko oprejo upravljavci spletnih strani, ko bodo razmišljali o ustreznih rešitvah za piškotke, ki jih uporabljajo.

 

Na nekaterih področjih so v prihodnosti pričakovane spremembe (npr. brskalniki in ne-sledi-mi standard, izjema pri analitičnih piškotkih, vedenjsko oglaševanje) – Pooblaščenec bo o vsem tem ažurno obveščal javnost in posodabljal smernice.
Upravljavcem spletnih strani nove določbe prinašajo precej sprememb in v začetni fazi tudi precej dela in prilagajanja. Iskanje ravnovesja med varovanjem pravic uporabnikov in zagotavljanjem učinkovite storitve ni vedno lahko naloga, še posebej v kontekstu slabega poznavanja tehnologije s strani uporabnikov. Pooblaščenec poudarja, da je predvsem pomembna odkritost glede uporabe piškotkov – le tako bodo uporabniki na daljši rok bolje spoznali tehnologije in njihovi uporabi bolj zaupali.

 

Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013. Za nadzor nad implementacijo sprememb je pristojen Informacijski pooblaščenec.

 

Informacijski pooblaščenec
Nataša Pirc Musar, pooblaščenka

 

5. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Spletno mesto www.sd-junior.si lahko vsebuje URL povezave na druge spletne strani, ki niso v nobeni povezavi z lastnikom. Lastnik spletnega mesta v nobenem primeru ne more odgovarjati za vsebino spletnih strani, ki niso v neposredni povezavi s spletnim mestom www.sd-junior.si.